Achterhoek
Blijf op de hoogte en volg Joke
05 September 2020 | Nederland, Zelhem
Ik ken dit gebied redelijk goed, maar op de fiets, dus vandaag ben ik gaan wandelen. Een rondje Veldhoek, Ruurlo, 't Zelle, 't Olde Schot en weer naar de camping. De start was niet veelbelovend: bij Veldhoek ronkten een stuk of 50 motoren langs me heen, die ook een rondrit door dit gebied hadden gepland. Gelukkig heb ik ze de rest van de dag niet meer gehoord of gezien.
Wat een prachtig gebied is dit toch. Af en toe langs akkervelden, veel door bos. En weer weinig zoogdieren. Is de winterslaap al begonnen? Of zijn de reeën al richting poelier om daar tot adeldom te rijpen? De landhuizen hier zijn helaas niet opengesteld, maar mn Huis 't Zelle lag er mooi bij, bewaakt door de familie zwaan.
't Zand is een bijzondere camping. Bij aankomst krijg je de hele geschiedenis in je mailbox. Van de naam (een grote zandverstuiving rond 1650, Stuijvesand), tot de familiegeschiedenis van de huidige eigenaresse van de camping, Emma de Fremery. Interessant, en wat een gesappel als landgoedeigenaren. Er staat ook een hele bijzondere camper op het terrein waar dit busje 3x in kan: een omgebouwde BB-bus uit 1966. Ziet er stoer uit!
06 September 2020 - 08:30
Evelien En Foeke :
Inderdaad een joekel van een bus! Veel (wandel) plezier daar. -
06 September 2020 - 08:44
Hetty:
en de zon schijnt ook nog weer. het ziet er weer prachtig uit. veel plezier. -
06 September 2020 - 09:48
Peter:
altijd weer mooi de Achterhoek en zo veel Cultuur ook. -
07 September 2020 - 18:29
Jitske & Arne:
Wij denken dat al die herten in Dülmen zaten. Of anders in het Bentheimer woud, van waaruit ze weer naar de roytale tafel in Londen gaan (gingen?).