Buxtehude en fietsen in de hitte
Blijf op de hoogte en volg Joke
25 Juni 2019 | Duitsland, Lüneburg
Van Jesteburg naar Lüneburg om de zuid zou ik volgens de kaart over de Lüneburgse hei komen, maar ik heb geen hei gezien. Wel aanduidingen van Wildparken op de hei (met schapen???) en een mooi kerkje in Salzhausen. Heet de afgelopen dagen, gister om half 9 vertrokken en toen ging het nog wel, vanochtend 8u weg bij 28 graden. En het werden er 35!
Buxtehude is in 1910 verbrand, dus het Hanzeverleden is beperkt. De verdediging met oa de Morschtorzwinger staat nog wel. Het Rathaus is weer opgebouwd met een Jugendstil binnenkant. Fraai wel. Leuk stadje.
Vanmiddag nog even naar Lüneburg geweest ter voorbereiding van morgen: rondwandeling, rondleiding door het Rathaus, en wellicht 2 musea.
26 Juni 2019 - 07:27
Peter:
aan de Hollandse kust is het vandaag koel als een Stuvenwalder kathedraal, helaas zonder concert. -
28 Juni 2019 - 13:07
Hetty:
wat een waanzinnig mooi kerkje.
Geen wonder dat de vogfels gaan zingen bij zoveel moois. En zij vonden het niet te warm? -
01 Juli 2019 - 15:34
Jitske & Arne: