Polen
Blijf op de hoogte en volg Joke
17 Juli 2019 | Polen, Kołobrzeg
De wegen en routeaanduidingen in Polen zijn ook een hele schok. Ik begin op de E65, de R10 (fietsroute) was meteen al geblokkeerd. Asfalt fietst wel makkelijk, maar het is erg druk en er loopt geen fietspad langs. Daarna de 102, zo mogelijk nog erger omdat deze weg zeer heuvelachtig is en ik dus af en toe omhoog kruip. Dat geeft een onrustig gevoel met permanent auto's achter en naast je. De R10 heb ik niet meer gevonden op 1 bordje in Miedzywodzie na. Wat me wel bevalt zijn de vele grote zelfbedieningsuitspanningen waar Polen met kinderen zitten en waar je voor een habbekrats koffie, ijs, soep, eten, etc kan krijgen.
Dat was gister, vandaag ging het al een stuk beter. Eerste stuk weer over de weg, maar het is wat rustiger nu en de heuvels zijn glooiingen. Bij Pobierowo zie ik een R10 teken en sla af, eerst fijne bosweg, dan zeer, zelfs te zanderig, dus lopen geblazen en zelfs dan is er met bagage en al nauwelijks een doorduwen aan. Maar op een gegeven ogenblik kom ik bij een grindweg richting ONO, die neem ik en dat blijkt de juiste. Soms via keien maar iig over "normale" fietswegen kom ik in Mrzezyno. Tijd voor een vissoep, dat ga ik vaker doen tussen de middag. Polen kunnen goed soep maken! Verder via een kustweg, waar wel veel lopers en fietsers en stalletjes en kermissen zijn maar niet zoveel auto's, en de zee nooit zichtbaar is, kom ik in Kołobrzeg (Hanzestad!). In dit gebied worden ontzettend grote appartementengebouwen neergezet, als dat allemaal bevolkt gaat worden dan is deze kust vast niet zo leuk meer. Nu is de drukte nog net behapbaar. Op de camping in K. hebben ze een kaart van de "Polnische Ostseeküste", bijna gratis en er staan nog fietspaden op ook!
17 Juli 2019 - 15:52
Peter:
zo komt het toch nog goed in K. -
17 Juli 2019 - 16:50
Jitske & Arne:
Oogt allemaal iets toeristischer daar! En wat betreft de verharding; wacht maar tot je de 6-hoekige straattegel tegenkomt! Bevindt zich bij voorkeur op weinig gebruikte wegen tussen grote Pruisische landgoederen. Langs routes die goed aangegeven staan, dat dan weer wel. -
22 Juli 2019 - 03:45
Hetty:
en ga je nog dobberen met een roze flamingo?